POET'S DREAM


Το όνειρο του ποιητή. Οκ αλλα ποιού ακριβώς ποιητή; Και γιατί; Πιο λογοτεχνικό ρεύμα βρίσκει την ιδανική έκφρασή του με το συγκεκριμένο ποτό; Ο ρομαντισμός; Ο σουρεαλισμός; ΄Η μήπως ο παρνασσισμός;
Είναι μάλλον δύσκολο να κατατάξουμε το παραπάνω "ποίημα" και στην τελική ανάλυση δεν έχει καμμία απολύτως σημασία μετά την πρώτη γουλιά.
Άς είναι καλά το τζίν, το φίνο, ξηρό γαλλικό βερμούτ και η Benedictine, που δημιουργούν ένα μείγμα πραγματικό ποίημα για τον ουρανίσκο που σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε αλλο.
Το αγαπημένο ποτό του Ουάλας Στίβενς - σημαντικός Αμερικανός ποιητής του προηγούμενου αιώνα ο οποίος ήταν και διευθυντής μίας απο τις μεγαλύτερς ασφαλιστικές εταιρίες της εποχής - θα μπορούσε πολύ εύκολα να ονομάζεται και Esquire, αφου διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου αριστοκρατικού ποτού. Δυστυχώς όμως πρόλαβε να το βαφτίσει κάποιος άλλος πρίν απο μας.



HOW TO


Χτυπήστε στο σέικερ με πάγο 50 ml Bombay Sapphire Gin, 30 ml Mart;ini Extra Dry, μισή κουταλιά του γλυκού Benedictine και 10 σταγόνες  orange bitters προαιρετικά. Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι  του κοκτέιλ και γαρνίρετε με φλούδα λεμονιού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια