Παγωμένο ντάκιρι φράουλας με σιρόπι από δενδρολίβανο

 



Υλικά

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
4 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένες φέτες φράουλας
30 ml. λευκό ρούμι
30 ml. χυμό λάιμ
Ολόκληρες φρέσκες φράουλες και επιπλέον κλαδάκια δενδρολίβανου για τη γαρνιτούρα


Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη και το νερό. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το δενδρολίβανο και καλύψτε για 10- 15 λεπτά.

Αφαιρέστε το δενδρολίβανο και τοποθετήστε στο ψυγείο (το σιρόπι διατηρείται έως και ένα μήνα).

Σε ένα μπλέντερ συνδυάστε τις κατεψυγμένες φράουλες με το ρούμι, το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρετε στο ποτήρι και γαρνίρετε με ολόκληρη φράουλα και ένα κλαράκι δενδρολίβανου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια