Λικέρ φράουλα





Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε στα δύο. Προσθέστε τις φράουλες στο αλκοολούχο μείγμα, ανακατέψτε, κλείστε ερμητικά το καπάκι και αφήστε το ποτό να «ξεκουραστεί» για τρεις μήνες, ανακατεύοντας το σε αραιά διαστήματα.

Μετά το πέρας των τριών μηνών, σουρώστε το λικέρ και βάλτε το σε μπουκάλια.

Τις φράουλες που θα περισσέψουν γευτείτε τις με ζάχαρη ή σαντιγί!Σε ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει αναμείξτε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη.




Υλικά



Για 6-8 άτομα

1 λίτρο λευκό ρούμι
4 φλιτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
750 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
1 λίτρο βότκα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια